All Inclusive Costa del Sol

All Inclusive Costa del Sol

spanje
hotels iconPopulair: Hotel Triton & Hotel Marconfort Griego
aanbiedersWij vergelijken tot wel 6 aanbieders
vakantie prijs icoonal vanaf 334,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Het is nog steeds “aan de Costa del Sol”

“Het was aan de Costa del Sol, daar sloeg mijn harte op hol..” De Costa del Sol is al jarenlang een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. Het is Spaans voor “zonnekust”, en de kust strekt zich driehonderd kilometer lang uit aan de Middellandse Zee in het prachtige Andalusië, waar het Moorse verleden een duidelijke stempel op het landschap en de architectuur heeft gedrukt. In het zuiden van Spanje kun je genieten van de heerlijkste stranden – en dat vaak met alle Spaanse drankjes en hapjes bij de prijs inbegrepen.


Bestemmingen aan de Costa del Sol


Costa del Sol - Informatie

stranden costa del solstranden

Stranden

Met maar liefst driehonderd zondagen in het jaar is Spanje zeer populair bij Nederlanders voor een compleet verzorgde zonvakantie. De aangename temperaturen maken het heerlijk vertoeven op de goudgele stranden tussen de rots van Gibraltrar en Almeria. Deze stranden zijn soms wel vele kilometers lang. La Cala de Maro is genomineerd als het tweede beste strand van heel Spanje. Er is voldoende parkeergelegenheid, en er is ook een restaurant aanwezig. Deze gemakkelijke bereikbaarheid betekent helaas wel weer veel drukte in de zomermaanden. Een stuk rustiger is bijvoorbeeld Playa de la Caleta de Maro. Dit is een baaitje dat in de buurt van  La Cala de Maro ligt, die zeker niet voor het eerste strand onder doet.

malaga all inclusiveuitstapjes

Plaatsen aan de Costa del Sol

Langs de Costa del Sol zijn er badplaatsen in overvloed. Een voorbeeld is het levendige Torremolinos. Het badplaatsje heeft zijn naam gekregen door de vele molens die zich hier ooit bevonden. Ook Marbella en Fuengirola zijn populaire badplaatsen. Ook de steden aan de Costa del Sol zijn echter de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld eens Málaga, dat ook aan het strand ligt. De stad barst van de Moorse cultuur en is omringd door bergen, die door de inwoners “Heuvels van Axarquía” genoemd worden.

historische gebouwenexcursies

Excursies

Je wilt je natuurlijk geen moment vervelen op vakantie – maar aan de Costa del Sol krijg je zelfs de kans niet. Andalusië barst van de cultuur en natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele musea in Málaga, of het Alcazaba? Dit is een oude Moorse vesting die nog uit de negende eeuw stamt. Ook vind je in Málaga de heuvel Gibralfaro. Hierop staat een geweldig kasteel, die je kan bezoeken en die je een uitzicht geeft over de hele stad. Voor meer Moorse invloeden vallen steden als Córdoba, Granada en Sevilla aan te raden met de moskee-kerk La Mezquita en het wereldberoemde Alhambra.

Spanje tips & aanbiedingen

tapas

Deze 6 populaire Spaanse tapas moet je zeker proeven

Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk ook aan heerlijke Spaanse tapas. Kleine hapjes met de naam “tapas”. Deze borrelhapjes kunnen vaak bij een aperitief w...

kindvakantie spanje

Top 5 bestemmingen in Spanje met kinderen

Heerlijke temperaturen, een prachtige omgeving en een relaxte sfeer. Er zijn genoeg plaatsen om vakantie te vieren waar al deze dingen aanwezig zijn. Maar niet ...