All inclusive Torremolinos

All inclusive Torremolinos

spanje
hotels icon Populair: ClubHotel RIU Costa del Sol & Puente Real
aanbieders Wij vergelijken 9 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 159,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive genieten in Torremolinos: van vissersdorpje naar badplaats

Torremolinos is een gemeente die in de Spaanse provincie Málaga ligt. Deze provincie hoort bij de regio Andalusië. Tot de jaren 50 was Torremolinos helemaal niet zo bekend, maar in een paar jaar tijd is dit kleine vissersdorp uitgegroeid tot een populaire badplaats. Je vindt diverse mooie stranden in Torremolinos. Ook vind je in de vrij kleine gemeente veel restaurants, bars, hotels en winkels. Enkele hotels in de gemeente zijn all inclusive hotels.

Op deze pagina lees je meer over de vakantiebestemming Torremolinos. Zo lees je welke stranden je hier kunt vinden, maar ook welke all inclusive hotels je kunt boeken in deze badplaats en welke uitstapjes en excursies je in de badplaats kunt organiseren. Verder presenteren we je de beste deals voor een All Inclusive naar Torremolinos.


Torremolinos - Informatie

Stranden in Torremolinos stranden

Stranden

Torremolinos is niet zo groot, maar heeft wel diverse stranden. Het meest centrale strand van de badplaats is Playa El Bajondillo. Verblijf je in het oude centrum van Torremolinos, dan zit je in de buurt van dit strand. Het meest westelijke strand van Torremolinos is Playa La Carihuela. Ook dit strand kun je gemakkelijk bereiken vanuit het centrum van de badplaats. Een ander strand dat je in de badplaats vindt, is Playamar Beach. Wil je niet alleen op het strand ontspannen, maar vind je het ook leuk om wateractiviteiten te ondernemen? Dan ga je naar dit strand. Hier worden namelijk diverse wateractiviteiten aangeboden: meer dan op de andere stranden. Het laatste strand van Torremolinos is Playa Los Alamos. Omdat dit strand wat meer afgelegen ligt, is het hier over het algemeen rustiger.

Hotels in Torremolinos hotels

Hotels

Er zijn diverse all inclusive hotels in Torremolinos te vinden. Het gaat om de volgende hotels: ClubHotel RIU Costa del Sol, Puente Real, Sol Principe, Pueblo Camino Real en Sol House Costa del Sol. Puente Real krijgt 3,5 sterren. De all inclusive hotels ClubHotel RIU Costa del Sol, Sol Principe, Pueblo Camino Real en Sol House Costa del Sol krijgen allemaal 4 sterren. Alle hotels hebben een centrale ligging in badplaats Torremolinos, in de directe omgeving van een van de vier stranden.

Excursie in Torremolinos excursies

Uitstapjes en excursies

In Torremolinos zijn diverse bezienswaardigheden te vinden. De excursies die in de badplaats worden aangeboden, gaan naar deze bezienswaardigheden. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in de badplaats, is Molino del Inca. Dit is een botanische tuin met meer dan vijfhonderd soorten bomen. Een andere bekende bezienswaardigheid in de badplaats is Castillo de Colomares. Dit mooie kasteel werd gebouwd in het jaar 1994 en is een ode aan ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Deze bezienswaardigheid ligt in Malaga, maar je kunt hier wel vanuit Torremolinos naartoe als je een excursie boekt.

Tot slot kun je in Torremolinos ook de oude visserswijken El Bajondillo, La Carihuela en El Calvario bezoeken. In deze wijken bewonder je diverse oude vissershuisjes, loop je door smalle straten en kun je in diverse visrestaurants eten.

Veelgestelde vragen over Torremolinos

Tot de populairste hotels in Torremolinos behoren:

  • Hotel Riu Costa del Sol
  • Sol Don Marco
  • Sol Don Pablo
  • Sol House Costa del Sol
  • Puente Real

Er zijn vele kindvriendelijke All inclusive hotels te boeken, maar ook enkele hotels voor enkel volwassenen.

Om naar Torremolinos te vliegen heb je vanuit Nederland drie keuzes: de luchthaven van Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam. Vervolgens kom je in Spanje, na een vlucht van ongeveer drie uur, aan op de luchthaven van Malaga.

Het strand nabij Torremolinos, Playa del Bajondillo, is een langgerekt strand waar je op het strand van Playamar verschillende watersporten kunt beoefenen. Nog even verderop ligt Playa de los Álamos waar je, door de ruime parkeerplaats met veel plekken, gemakkelijk met de auto heen kunt.

Vanaf de luchthaven van Malaga is het nog slechts een rit van ongeveer twintig tot dertig minuten om bij je hotel in Torremolinos te komen. Dit kan per bus, huurauto of taxi.

Om ultiem van de Andalusische cultuur te genieten kun je een ticket boeken naar de paardensport- en flamencoshow in Torremolinos. Met het hele gezin kun je een bezoek brengen aan Aqualand Torremolinos, met vele verschillende waterglijbanen.

Spanje tips & aanbiedingen

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...