All Inclusive Costa Dorada

All Inclusive Costa Dorada

spanje
hotels icon Populair: Calafell, La Pineda & L’Amettla de Mar
aanbieders Wij vergelijken 8 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 189,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive Costa Dorada: de Gouden Kust

Costa Dorada, ook wel Costa Daurada genoemd in het Catalaans, is een lange kuststreek in Catalonië. De naam van de kuststreek betekent letterlijk ‘Gouden Kust’ en dit is niet voor niets, want Costa Dorada heeft maar liefst 216 kilometer aan gouden stranden. De kuststreek bestrijkt het noorden van de provincie Tarragona en loopt tot aan de rivier de Ebro. De regio is erg toeristisch: zeker in het hoogseizoen zijn er veel toeristen te vinden in de Costa Dorada.

In Costa Dorada vind je stranden met rotsen, maar ook diverse mooie zandstranden. Onder andere Salou, Cambrils en Ampolla horen bij de Costa Dorada. Wil je een all inclusive Costa Dorada boeken? Dan heb je genoeg keuze, want in deze bekende streek zijn meer dan genoeg all inclusive hotels te vinden.Costa Dorada - Informatie

Reisperiodes in Costa Dorada reisperiode

Beste reisperiode

Ga je naar Costa Dorada om hier lekker aan het strand te liggen, dan kun je in de maanden mei, juni, juli, augustus en september naar de Spaanse regio reizen. Houd er wel rekening mee dat het in de maanden mei, juni en september wat natter is in de regio. Ook kan het in deze maanden wat frisser zijn. Wil je iedere dag een hoge temperatuur en een fijn zonnetje, dan ga je in juli of augustus naar Costa Dorada. In deze maanden is het klimaat in de regio het best voor een zonvakantie.

Plaatsen in Costa Dorada plaatsen

Plaatsen

In Costa Dorada liggen enkele populaire badplaatsen, waaronder Salou, Sitges, Cambrils, Calafell, La Pineda en L’Amettla de Mar. De plaatsen Calafell, La Pineda en L’Amettla de Mar zijn wat kleiner. Zeker de plaats L’Amettla de Mar is klein en rustig: hier kom je nog geen massatoerisme tegen. De plaats Sitges is een van de drukste badplaatsen van Costa Dorada. Ook wordt deze plaats wel de homohoofdstad van Catalonië genoemd.

Salou is erg populair onder jongere vakantiegangers. Dit komt omdat je in deze stad niet alleen fijn kunt zonnen, maar ook goed kunt stappen. Ga je liever naar een rustige stad waar wat minder jongeren zijn, dan ga je naar een van de andere steden die hierboven beschreven worden.

Uitstapjes in Costa Dorada uitstapjes

Uitstapjes en excursies

In Costa Dorada is veel te doen, te zien en te beleven. Je kunt hier lekker de hele dag aan het strand liggen, maar je kunt er ook diverse activiteiten ondernemen. Zo zijn watersporten erg populair in de regio. Je kunt duiken en snorkelen in Costa Dorada, maar je kunt er ook windsurfen. Vanuit een plaats in Costa Dorada kun je ook naar Barcelona. Hier kun je de hele dag winkelen, op het terras zitten en diverse bekende bezienswaardigheden bezoeken.

Een andere populaire excursie die vrijwel overal in Costa Dorada wordt aangeboden, is de excursie naar Tarragona. Dit is een historische stad met veel Romeinse invloeden. Je kunt op eigen houtje door de stad lopen, maar je kunt de stad ook verkennen met een gids.

Spanje tips & aanbiedingen

waterpark

Top 5 hotels met waterpark in Spanje

Spanje is één van de meest zonnige vakantielanden van Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat dit land zich als geen ander leent voor het beleven van de nod...

tapas

Deze 6 populaire Spaanse tapas moet je zeker proeven

Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk ook aan heerlijke Spaanse tapas. Kleine hapjes met de naam “tapas”. Deze borrelhapjes kunnen vaak bij een aperitief w...