All Inclusive Alcúdia

All Inclusive Alcúdia

spanje
hotels icon Tips: Zafiro Palaca Alcudia & Alcudia Garden Aparthotel
aanbieders Wij vergelijken tot wel 7 aanbieders!
vakantie prijs icoon al vanaf € 269,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Alcúdia, de absolute hotspot van Mallorca!

Alcúdia heeft eigenlijk alles te bieden wat je ook maar enigszins kan verwachten van je vakantie naar Mallorca. Het betreft hier namelijk niet alleen een levendige badplaats, daarnaast is hier ook één van de mooiste stranden van het eiland terug te vinden. Het oude centrum van Alcúdia nodigt bovendien niet alleen uit om fijn te gaan winkelen, je kan hier ook heerlijk genieten op één van de verschillende terrasjes of struinen over de markten die twee keer per week worden gehouden. Een all inclusive vakantie boeken naar Alcúdia is mede interessant omwille van haar zeer centrale ligging. Deze zorgt er dan ook voor dat ze dienst kan doen als meest optimale uitvalsbasis voor het bezoeken van de meest uiteenlopende bezienswaardigheden die in de omgeving zijn terug te vinden.


Alcudia - Informatie

alcudia strand stranden

Stranden in Alcudia

Het gelijknamige strand van Alcúdia staat er om bekend één van de mooiste en tevens ook beste te zijn die het eiland Mallorca te bieden heeft. Dit ‘blauwe vlag strand’ wordt grotendeels geflankeerd door verschillende (top) hotels en strekt zich uit over een afstand van zomaar even 10 kilometer, helemaal tot aan de ‘Playa de Muro’. Dit strand nodigt niet alleen uit om te vertoeven voor volwassenen, daarnaast kan je hier ook met kleine kinderen komen genieten. Het strand staat er namelijk om bekend slechts zeer geleidelijk aan dieper te worden. Ook de faciliteiten op het strand van Alcúdia zijn uitstekend te noemen waardoor er in principe altijd wel vrije ligbedden en strandtenten te spotten zijn. Logeer je in de buurt? Blijf dan gerust ’s avonds wat langer in Port d’Alcudia hangen. Je kan hier immers genieten van de meest heerlijke maaltijden die worden opgediend meteen aan het strand. Werkelijk fantastisch!

uitzicht over toeristische gedeelte van alcudia stranden

Over Alcúdia

Alcúdia is terug te vinden in het noorden van het eiland Mallorca. Deze populaire badplaats staat er om bekend een paradijs te zijn voor liefhebbers van de watersport. Je kan hier dan ook niet alleen surfen en zeilen, maar ook waterskiën of een jetski huren. In de onmiddellijke omgeving van Alcúdia zijn ook drie kleine meren terug te vinden evenals het bezienswaardige natuurreservaat van ‘Albufera’. Een absolute aanrader om te doen is even gezellig fietsen langs de kustweg waar niet alleen heel wat uitnodigende winkeltjes zijn terug te vinden, maar ook gezellige restaurants en leuke bars. Alcúdia staat er om bekend te beschikken over een mediterraan klimaat welke aanzienlijk wordt beïnvloed door haar ligging aan de Middellandse Zee. Dit zachte klimaat zorgt er voor dat dit een uitstekende vakantiebestemming is om van vroeg op het jaar tot net voor het aantreden van de winter van te genieten.

all inclusive resort alcudia uitstapjes

Uitstapjes & excursies

De cultuurliefhebber komt in Alcúdia absoluut aan zijn of haar trekken. Je hoeft hier dan ook absoluut niet ver te rijden om van het ene culturele hoogtepunt in het andere terecht te komen. Leuk om met de kinderen te doen is bijvoorbeeld een bezoek inplannen aan het Hidropark-waterpark of wat ook te denken van de go-karts van Kartingmania? Daarnaast is er natuurlijk ook de nabijheid van de hoofdstad van Mallorca, namelijk ‘Palma’. Deze prachtige stad staat boordevol met historische gebouwen die het ontdekken stuk voor stuk meer dan waard zijn. Wist je dat je vanuit Alcúdia ook uitstekend een rondrit over het eiland kan maken? In slechts één dag kan je in principe het volledige eiland rondrijden. Vergeet dan zeker ook niet om even halt te houden in ‘Valldemossa’. Dit dorpje is gelegen tussen de olijfboomgaarden en bevindt zich op een afstand van amper 15 kilometer van Palma. Beide locaties kunnen dan ook zonder probleem worden gecombineerd!

Spanje tips & aanbiedingen

waterpark

Top 5 hotels met waterpark in Spanje

Spanje is één van de meest zonnige vakantielanden van Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat dit land zich als geen ander leent voor het beleven van de nod...

tapas

Deze 6 populaire Spaanse tapas moet je zeker proeven

Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk ook aan heerlijke Spaanse tapas. Kleine hapjes met de naam “tapas”. Deze borrelhapjes kunnen vaak bij een aperitief w...