All inclusive Costa Blanca

All inclusive Costa Blanca

spanje
hotels icon Populair: Alicante, Altea & Benidorm
aanbieders Wij vergelijken 5 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 199,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive Costa Blanca: relaxen onder de Spaanse zon

Costa Blanca is een regio die je in het zuidoosten van Spanje vindt. Als je de naam van de regio vertaalt, krijg je de woorden ‘witte kust’. Deze naam heeft de regio niet voor niets gekregen, want Costa Blanca heeft maar liefst 244 kilometer aan witte stranden. Het totale aantal stranden van de regio is 74.

Veel mensen die naar Spanje gaan om lekker aan het strand te liggen, trekken naar de Costa Blanca. Dit komt simpelweg omdat deze regio zo veel badplaatsen en mooie stranden telt. Ook ligt Costa Blanca niet te ver van Nederland. Je hoeft slechts enkele uren te vliegen en je hebt de Spaanse regio al bereikt.Costa Blanca - Informatie

Reisperiodes in Costa Blanca reisperiode

Beste reisperiode

Je kunt het beste richting de Costa Blanca trekken in de maanden juni, juli, augustus of september. Zeker in de maanden juli en augustus is de temperatuur erg aangenaam. In de maanden juni en september kan het heel warm zijn, maar heb je wel meer kans op wat frissere dagen met regen. De rest van het jaar is het klimaat van de Costa Blanca vrij zacht, maar niet geschikt om op het strand te liggen en in de zee te zwemmen. Ga je echt naar deze regio om de hele vakantie op het strand door te brengen, dan ga je in de maanden juni, juli, augustus of september.

Plaatsen in Costa Blanca plaatsen

Plaatsen

Er zijn diverse bekende plaatsen in de regio Costa Blanca te vinden. Het gaat onder andere om de plaatsen Alicante, Altea, Benidorm, Benissa, Calpe (Calp), Dénia, Guadalest, Moraira, Teulada, Villajoyosa, Xaló en Xàbia. Sommige plaatsen zijn wat groter, andere plaatsen zijn wat kleiner. In ieder geval hebben alle plaatsen die we hierboven benoemen, een goede ligging. Zo liggen de plaatsen stuk voor stuk aan de kust.

Geschiedenis in Costa Blanca uitstapjes

Uitstapjes en excursies

Er worden diverse leuke uitstapjes en excursies aangeboden in de Costa Blanca. Zo kun je hier duiken en snorkelen, maar kun je ook boottochten maken in alle grote badplaatsen in de regio. En vind je het leuk om de Costa Blanca op het land te verkennen? Dan ga je met een 4×4 of een quad op pad.

Een bekende excursie die in vrijwel iedere badplaats wordt aangeboden, is de excursie naar Guadalest. Dit dorpje is een van de meest bezochte dorpen in de Costa Blanca. Ga je naar Guadalest, dan kun je ook een boottocht maken over het stuwmeer dat bij het dorp ligt.

Veelgestelde vragen over de Costa Blanca

De Costa Blanca kent vele verschillende badplaatsen. Geniet van een tropische zonvakantie in de volgende badplaatsen:

  • Benidorm
  • Altea
  • Calpe
  • Moraira
  • Torrevieja
  • Jávea

De Costa Blanca ligt aan de zuidoostzijde van Spanje, onder Barcelona en Valencia. Vlakbij de Costa Blanca liggen de Balearen, met de eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera.

Voor een zonovergoten vakantie naar de Costa Blanca vlieg je vanuit Nederland vanaf de luchthavens van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Aan de Costa Blanca in Spanje land je in Alicante. Je kunt er ook voor kiezen om te landen in Valencia.

Vanuit Nederland is het ongeveer tweeënhalf uur vliegen naar Alicante in Spanje. Wanneer je een vlucht hebt met een overstap, is de reis natuurlijk langer.

Aan de Costa Blanca heb je vele opties voor zowel hotels voor de hele familie, als voor enkel volwassenen. Zo kun je met een gerust hart en ontspannen op vakantie. Enkele populaire hotels aan de Costa Blanca zijn:

  • Hotel Sandos Monaco & Spa
  • Flamingo Beach Resort
  • Villa del Mar
  • Port Benidorm

Spanje tips & aanbiedingen

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...