Op vakantie naar Malaga? Dit zijn de leukste uitjes!

algemeen
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

De beste uitjes in en om Malaga

Spanje is voor veel Nederlanders een favoriete bestemming voor een vakantie in de zomer. Dit heeft een aantal redenen, maar het weer heeft hier natuurlijk mee te maken. In het Zuid-Europese land is het lekker warm, terwijl het ook nog eens hartstikke mooi is. Een ander voordeel van een reis naar Spanje is dat je geen visum nodig hebt omdat je een burger bent van de Europese Unie. Hoe handig is dat?!

Diversiteit in Malaga

Dit alles zorgt ervoor dat Spanje een geliefde bestemming is voor een vakantie. Het land heeft natuurlijk een aantal steden en gebieden waar je heerlijk kunt vertoeven, waar Malaga een goed voorbeeld van is. De stad zelf is al prachtig, maar ook de omliggende regio’s mogen er zijn. Zo kun je een leuke dagtrip maken naar El Torcal de Antequera. Dit is een natuurreservaat dat op ongeveer een uurtje rijden van Malaga ligt. Zowel het nationale park als het bezoekerscentrum is gratis te bezoeken. In het reservaat kun je drie verschillende wandelroutes lopen, deze zijn 1,5 tot 4,5 kilometer lang. Het park staat onder meer bekend om de prachtige rotsformaties dat eruit ziet alsof het een stapel pannenkoeken is. De naam van het park betekent niet voor niets het pannenkoek gebergte.

cordoba

Cordoba

Als je op vakantie bent in Malaga dan zul je ook Cordoba moeten bezoeken. Deze stad in het noorden van Andalusië wordt relatief weinig bezocht, maar heeft juist veel te bieden aan toeristen. In een uurtje ben je in Cordoba als je de sneltrein vanuit Malaga neemt, dus dit valt goed te doen. In Cordoba kun je onder meer het koninklijk kasteel genaamd Alcazar de los Reyes Cristianos bezoeken. Daarnaast valt ook een bezoekje aan La Mezquita aan te raden. Dit is een bekend bouwwerk dat onder andere bestaat uit rood-witte bogen. Bovendien is het een kathedraal en moskee in één.

Caminito Del Rey

Liefhebber van Adrenaline? Bezoek de Caminito del Rey!

Voor de adrenalinejunkies is El Caminito del Rey een geschikt uitje vanuit Malaga, wat het koningspad betekent in het Nederland. Dit pad zit ongeveer 100 meter boven El Chorro, wat een rivier is. Bovendien bevindt El Caminito del Rey zich langs de rotswanden. Het pad is maar liefst 3 kilometer lang en werd in het verleden gezien als één van de gevaarlijkste paden van Europa. Dit is nu niet meer het geval, onder andere omdat het in 2015 volledig gerenoveerd is. Ook El Caminito del Rey ligt op circa een uurtje rijden vanaf Malaga.

ronda

Ronda

Voor nog een bijzondere ervaring kun je Ronda bezoeken, een ander stadje in Andalusië. Dit is wel wat verder weg van Malaga, je moet er namelijk ongeveer anderhalf uur voor rijden. Toch zal dit het waard zijn, want Ronda is een unieke plaats. De stad wordt namelijk in twee delen verdeeld door een diepe kloof. Over de kloof is een spectaculaire brug gebouwd die maar liefst 98 meter hoog is. Je kunt zowel de Puente Nuevo als de Puente Viejo bezoeken, dit wordt naar het Nederlands vertaald als respectievelijk de nieuwe en de oude brug.

Een All Inclusive vakantie dichtbij de stad Malaga boeken? Kies dan voor bijvoorbeeld een All Inclusive Torremolinos of Puerto Banus.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...