All Inclusive La Pineda

All Inclusive La Pineda

spanje
hotels icon Populair: Estival Park hotel, Port Aventura & Salou
aanbieders Wij vergelijken 6 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 199,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive La Pineda: rustig, mooi én groen

La Pineda is een van de badplaatsen die je in de Spaanse regio Costa Dorada vindt. De badplaats is in de jaren 60 ontstaan door de groei van het toerisme in de regio, maar is nooit zo groot geworden als Salou en Cambrils. De meeste mensen die naar La Pineda gaan, doen dit om lekker te ontspannen op het strand en de omgeving van de badplaats te verkennen. La Pineda heeft, in tegenstelling tot veel andere badplaatsen in Spanje, een hele groene omgeving.

La Pineda is niet groot en ook zeker niet druk. Zo heeft deze badplaats bijvoorbeeld veel minder winkels en restaurants dan Salou en Cambrils. Vind je het juist fijn om de rust op te zoeken tijdens jouw vakantie, dan kun je hier zeker een all inclusive La Pineda boeken.


La Pineda - Informatie

Stranden in La Pineda stranden

Strand

Badplaats La Pineda heeft één strand. Dit strand is 3,5 kilometer lang en wordt als een van de beste stranden van de Costa Dorada beschouwd. Het strand heeft fijn, wit zand en het water van de zee is erg helder. Ook goed om te weten: op het strand van La Pineda staan meerdere hoge pijnbomen. Wil je in de schaduw zitten, dan ga je onder een van de hoge bomen zitten om jezelf te beschermen tegen de zon.

Het strand van La Pineda is erg rustig. Zeker Playa Racó, dat bij het grote strand van La Pineda hoort, is erg rustig. Je hebt hier meer dan voldoende ruimte om je handdoek neer te leggen.

Hotels in La Pineda hotels

Hotels

Omdat La Pineda niet zo groot is als bijvoorbeeld Salou, zijn hier minder hotels te vinden. Wil je een all inclusive La Pineda boeken, dan ben je aangewezen op het Estival Park hotel. Dit viersterrenhotel heeft maar liefst drie zwembaden en is erg kindvriendelijk. Je kunt hier een hotelkamer boeken, maar ook een appartement. De all inclusive vakantie wordt niet standaard aangeboden in het hotel, maar is wel beschikbaar als uitbreiding. Dit betekent dat je in dit hotel terecht kunt als je een all inclusive La Pineda wil boeken, maar deze uitbreiding wel bewust moet kiezen bij het boeken van jouw vakantie.

Uitstapjes in La Pineda uitstapjes

Uitstapjes en excursies

Achter het strand van La Pineda vind je een waterpretpark. Dit pretpark heet Port Aventura. Hotel Estival Park ligt in de directe omgeving van dit waterpark. Veel mensen die een vakantie boeken in La Pineda, gaan een dagje naar dit grote waterpark. Het park is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Verder kun je in La Pineda snorkelen, duiken en windsurfen. Wil je een dagje naar een grotere stad, dan boek je een excursie naar Salou of Cambrils. Heb je een huurauto, dan kun je zelf naar deze steden rijden. Je kunt shoppen in Salou of Cambrils, maar je kunt hier ook gewoon een dagje op het strand gaan liggen.

Veelgestelde vragen over La Pineda

Tijdens je verblijf kun je overnachten in een van de volgende populaire hotels:

  • Estival Park Salou
  • Hotel Best Sol d’Or
  • Hotel Golden Donaire Beach

Deze zijn allemaal kindvriendelijk en liggen op loopafstand van het strand.

Vanuit Nederland vertrek je van Rotterdam Airport, Schiphol of Eindhoven Airport naar Reus aan de Costa Dorada in Spanje. Vervolgens is het nog maar een korte rit naar je hotel in La Pineda.

La Pineda ligt vlakbij Salou. Vanaf de luchthaven van Reus in Spanje duurt een rit met de auto ongeveer een kwartier tot twintig minuten. Met de bus is het ongeveer een even lange rit. Boek wel je tickets voor de bus en/of je huurauto van tevoren.

Het strand van La Pineda, Playa de La Pineda (Vilaseca), is erkend met een Blauwe Vlag. Dit betekent dat het een milieubewust en schoon strand is. Overige stranden in de buurt zijn Cala Crancs en Cala Font.

Als je met het hele gezin op vakantie in La Pineda bent, is het leuk om een bezoek te brengen aan het waterpark Costa Daurada. Hier zijn vele verschillende waterglijbanen en zwembaden te vinden. Mocht je een nacht willen feesten dan kun je naar Pacha La Pineda; een discotheek waar verschillende dj’s spelen en je heerlijk kunt stappen.

Spanje tips & aanbiedingen

Strand Ibiza San Vicente

Nederlanders en de Spaanse taal

Wanneer je erover denkt om langere tijd naar Spanje op vakantie te gaan, er te overwinteren of je er zelfs voorgoed te vestigen, zul je je op de taal moeten sto...

fc barcelona

Oog in oog met Messi, Frenkie en Luis in Camp Nou

Vanuit je vakantieverblijf aan de Costa Dorada is een bezoekje aan Barcelona bijna verplichte kost. De Catalaanse hoofdstad is beroemd vanwege de Sagrada Famíl...