All inclusive Salou

All inclusive Salou

spanje
hotels icon Populair: El Paso, Oasis Park & Salou Park Resort
aanbieders Wij vergelijken 8 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 189,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive Salou: zonnen, relaxen en feesten

Salou is een populaire badplaats die in de Spaanse regio Costa Dorada ligt. Het is een van de bekendste badplaatsen in de regio. Dit komt niet alleen omdat Salou vele mooie stranden heeft, maar ook omdat je goed kunt stappen in deze stad. De meeste mensen die een vakantie boeken in Salou, zijn wat jonger. Zij komen naar de stad om te zonnen en te relaxen, maar zeker ook om te feesten. Wil je echt tot rust komen tijdens jouw vakantie in de Costa Dorada? Dan kun je Salou beter vermijden. Deze badplaats is namelijk erg druk: je komt hier voornamelijk veel jongeren tegen. Wil je juist lekker kunnen stappen op vakantie, dan is deze badplaats zeker iets voor jou.


Salou - Informatie

Stranden in Salou stranden

Stranden

De kustlijn van Salou is 14 kilometer lang en wordt onderverdeeld in diverse stranden. De bekendste stranden zijn La Playa de Llevant (ook wel La Playa de Levante genoemd), Platja Ponent, Platje Capellans en Platja Llarga. La Playa de Llevant is het bekendste en meest bezochte strand van Salou. Dit strand ligt in de directe omgeving van het centrum van de stad. De stranden Platja Ponent, Platje Capellans en Platja Llarga zijn wat rustiger.

Hotels in Salou hotels

Hotels

Er zijn vele verschillende hotels gevestigd in badplaats Salou. Niet alle hotels in de badplaats bieden de all inclusive formule aan. Hotels die dit wel doen, zijn El Paso, Oasis Park, Salou Park Resort, Golden Port Salou & Spa, Jaime I, San Diego en Sol d’Or. Wil je een all inclusive Salou boeken, dan kun je bij een van deze hotels terecht.

De hotels El Paso, Oasis Park, Golden Port Salou & Spa en San Diego zijn viersterrenhotels. De hotels Salou Park Resort, Jaime I en Sol d’Or zijn driesterrenhotels.

Uitstapjes in Salou uitstapjes

Uitstapjes en excursies

In Salou worden diverse excursies aangeboden. Zo kun je vanuit deze badplaats naar Barcelona, maar ook naar het nabij gelegen klooster Montserrat. Wil je het water op tijdens jouw vakantie in Salou, dan reserveer je een plekje op een catamaran. Er vertrekken iedere dag meerdere catamarans in de badplaats, om vervolgens enkele uren op de zee te drijven. Wil je de omgeving van Salou verkennen, dan boek je een excursie in een 4×4 met gids. Zeker als je wat meer wil zien van de natuur om de badplaats heen, is dit een aanrader.

Veelgestelde vragen over Salou

In Salou heb je vele hotels die All inclusive arrangementen bieden. Boek bijvoorbeeld een kamer in Golden Port Salou & Spa of Hotel Best San Diego als je op vakantie bent met het hele gezin. Overige populaire hotels zijn:

  • Oasis Park
  • Salou Park Resort 2
  • El Paso
  • Hotel Best Negresco
  • Best Los Angeles

Als je op vakantie naar Salou gaat kom je aan op het vliegveld van Reus aan de Costa Dorada. Je kunt vertrekken vanaf de luchthavens van Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Vanaf de luchthaven van Reus is het slechts nog een korte rit naar je hotel in Salou. Wanneer je met de auto gaat, ben je binnen twintig minuten in Salou. Met de bus is de rit ongeveer even lang, maar het is handig als je die tickets van tevoren boekt. Dat geeft rust tijdens de reis.

In de regio rondom Salou liggen verschillende strandjes. Deze stranden bieden een comfortabele plek om je handdoek neer te leggen en een dagje door te brengen op het strand. Enkele stranden in de buurt van Salou zijn:

  • Cala Crancs
  • Playa de Llevant
  • Platja de Potent
  • Platja dels Capellans

Tijdens een week in augustus staat Salou in het teken van het festival Nits Daurades. De folklorische en culturele festiviteiten wil je niet missen! Buiten deze week valt er natuurlijk ook genoeg te beleven in Salou. Je kunt de geschiedenis induiken door de Romeinse site Villa Romana de Barenys te bezoeken.

Spanje tips & aanbiedingen

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...