Stranden op Ibiza. Waar moet ik zijn?

spanje
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

De mooiste stranden van Ibiza

Ga je op vakantie naar Ibiza? Dan wil je natuurlijk weten waar de beste stranden zijn. Wij helpen je wat op weg en hebben de 7 mooiste stranden van Ibiza voor je op een rijtje gezet. Naast de vele uitgaansgelegenheden, restaurants en sfeervolle dorpjes beschikt Ibiza ook over tal van mooie stranden, zoals Cala Xarraca, Cala d’Hort, Cala Jondal, Cala Vadella, Cala Bassa, Sa Caleta en Cala Bennirás.

Cala Xarraca

In het noorden van Ibiza ligt een van de mooiste stranden van het eiland: Cala Xarraca. Dit kleine zandstrandje is omgeven door rotsen. Het water is er superblauw en het is er lekker rustig. Cala Xarraca is nog niet ontdekt door toeristen. Je vindt er maar één restaurant waar je heerlijke Spaanse gerechten kunt eten.

cala xaracca

Cala d’Hort

Het strand van Cala d’Hort staat bekend om het prachtige uitzicht op Es Vedra, de rots die voor de kust van het Ibiza ligt. Aangezien dit strand uit rotsen en zand bestaat, is het verstandig om een strandbedje te huren. Doe dit wel aan het begin van de dag, want Cala d’Hort is een populaire plek.

turqoise water

Cala Jondal

Bij het strand van Cala Jondal ligt de populaire beachclub Tropicana. Een plek waar veel bekende Nederlanders komen. Het kristalheldere water en de dobberende bootjes voor de kust, zorgen voor een idyllisch plaatje.

jondal

Cala Vedella

Cala Vedella ligt in het zuidwesten van het eiland. Dit witte zandstrand is omringd door rotsen. Je kunt er wandelend en met de boot naar toe. De zee bij Cala Vadella is ondiep. Hierdoor is dit strand een perfecte plek voor gezinnen met kinderen.

cala vedella

Cala Bassa

Cala Bassa is een erg populair strand en heeft diverse voorzieningen. Het brede zandstrand is goed bereikbaar en wordt omgeven door bomen en rotsen. Je bereikt dit strand via de houten loopplanken. Een nadeel is, dat het hier in de zomer erg druk is en je zij aan zij ligt.

strand cala bassa

Sa Caleta

Sa Caleta ligt aan een baai en is omringd door bomen en kliffen. Op dit zandstrand is het erg rustig en het water is er zeer helder. Je bereikt Sa Caleta via een houten pad.

sa caleta

Cala Benirrás

Gek op snorkelen? Dan moet je op Cala Benirrás zijn. In het kristalheldere water zie je de vissen goed zwemmen. Het is een aanrader om tot zonsondergang op dit strand te blijven. Elke avond treden er hier drummers op die de zonsondergang tot een waar feestje maken.

benirras

All inclusive deals


Handige reistips & deals

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...