De leukste dierentuinen van Spanje

algemeen
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Top 3 leukste dierentuinen van Spanje

In Spanje valt enorm veel te beleven voor het hele gezin. Tijdens je all-inclusive vakantie naar Spanje geniet je uiteraard van de zon, zee en het strand. De kinderen kunnen lekker spetteren in het waterpark en je kunt leuke uitstapjes maken. Een populair uitje is een bezoekje aan de dierentuin. Wij hebben de drie populairste op een rij gezet.

Bioparc Valencia

Het Bioparc Valencia is een bijzondere dierentuin omdat de dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat leven. Dit wil zeggen dat de verblijven zo zijn ingericht dat meerdere dieren bij elkaar verblijven, net als in de natuur. Zo zijn de giraffen, impala's en waterbuffels samen in de Sabana geplaatst, waardoor het net lijkt alsof je een safari maakt over de prairies van de Serengeti. Tijdens een uitstapje naar dit dierenpark bewonder je in de Kitum Cave nijlpaarden, schildpadden en krokodillen die vredig samenleven, net zoals ze dat in hun thuisland Kenia doen. Je waant je echt in een tropisch land tijdens een bezoek aan de dierentuin. Bevind je je niet in de buurt van Valencia? Dan kun je ook een bezoek brengen aan het Bioparc in Fuengirola.

Rio Safari Elche in Santa Pola

In de omgeving van Benidorm, in Santa Pola, vind je het interessante dierenpark Rio Safari Elche. In dit safaripark bewonder je met het hele gezin tropische vogels zoals kleurrijke papegaaien en spraakzame kaketoes. Ook zijn er veel bijzondere reptielen en liggen de nijlpaarden, jaguars en tijgers al op de loer. Wat het safaripark extra bijzonder maakt is dat er veel leuke activiteiten zijn voor de kinderen. Zo kunnen ze meelopen met verschillende boerderijdieren, de zebra's van heel dichtbij bekijken vanuit het safaritreintje en zelfs een workshop volgen bij de zeeleeuwentrainer. De kinderen leren zelf om de zeeleeuwen trucs aan te leren voor de show die de dieren later opvoeren. Echt een onvergetelijke dag uit voor het hele gezin. Dit is net wat anders dan een bezoek aan de Nederlandse dierentuinen.

Parc Zoològic de Barcelona

De dierentuin van Barcelona biedt vertier voor jong en oud. De dierentuin staat bekend om de vele apensoorten die je hier kunt bekijken, maar ook leeuwen, tijgers, giraffen, nijlpaarden en andere exotische dieren zijn hier in overvloed. Wat erg interessant is, is dat je in de dierentuin ook typisch Spaanse dieren kunt bekijken. De kinderen zullen zich verwonderen bij het zien van de Iberische wolf, de Catalaanse ezel en de Spaanse steenbok. Ook zijn er leuke speeltoestellen in het park waardoor de kinderen zich de hele dag goed vermaken in het park. De dierentuin van Barcelona is goed te bereiken vanuit de verschillende populaire badplaatsen aan de Costa Brava. In Spanje kun je gewoon gebruikmaken van de databundel van je mobiel abonnement, zodat je Google Maps aan kunt zetten tijdens het rijden. Sim only vergelijken voor vertrek zorgt ervoor dat je extra voordelig kunt internetten tijdens je vakantie.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

Brug bij Toledo

Spanje vs. Italië: welk land is beter om te bezoeken?

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan ​​Spanje en Italië meestal bovenaan de lijst als je kijkt naar de meest bezochte landen in Europa. Als we aan Spanje...

Huisje aan zee

Drie praktische tips bij het boeken van een vakantiehuis aan zee

Ga je voor een heerlijke vakantie in eigen land? Ga dan eens op zoek naar een mooi vakantiehuis aan zee. Nederland heeft een uitgestrekte kuststrook waar je hee...