Zomerzon: Ontspannen in kleurrijk Sevilla

spanje
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Ontdek deze stad in het schitterende Andalusië

Van alle steden in Spanje is Sevilla misschien wel het meest ‘Spaans'. Alle clichés die je kent over het land worden in deze stad in de regio Andalusië namelijk verenigd. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is niet Barcelona, maar wel Sevilla bijvoorbeeld de bakermat van de tapas. Bovendien valt meteen op dat Sevilla een stad is waar het gemoedelijke leven zegeviert. Dit alles zorgt er voor dat er maar weinig andere Spaanse steden zich zo goed lenen om te ontspannen als het kleurrijke Sevilla.

Een heerlijk mediterraan klimaat

Sevilla is een heerlijke, uitnodigende stad waar je eigenlijk het hele jaar door kan vertoeven. In de zomer stijgen de temperaturen tot een aardig gemiddelde van 26 graden terwijl het in de wintermaanden zelden kouder wordt dan 12 graden. De zomer in Sevilla is lang en droog. Op de warmste dagen kan de temperatuur snikhete waarden van 40 tot 42 graden bereiken. Gelukkig staat de stad er om bekend altijd wel over een mild briesje te beschikken. Zo worden ook deze bloedhete temperaturen toch nog iets of wat draaglijk gehouden.

Moeten we dan echt een minder geschikte periode om Sevilla te bezoeken aanhalen? Dan is dat toch de herfst. In deze periode wil er namelijk wel eens wat meer regen vallen, al is dat zelden echt neerslag van betekenis. Dit is ook helemaal niet zo vreemd aangezien er gemiddeld op jaarbasis in Sevilla niet meer dan 534 millimeter aan regen valt. De natste maand van het jaar is traditioneel december. Wil je vooral Sevilla gaan bezoeken om er de culturele bezienswaardigheden te ontdekken? Dan is het najaar met haar mildere temperaturen veelal de meest aangewezen periode.

Royal Alcazar in Sevilla

Culturele hoogtepunten

Tijdens je verblijf in Sevilla zou het zonde zijn om alleen maar te vertoeven in één van de verschillende spa's waar deze stad rijk aan is. Veel mensen willen dan ook graag kennismaken met de plaatselijke cultuur. Dat kan. Tijdens het dwalen doorheen de uitnodigende straten van deze fijne stad ontdek je enkele pareltjes van formaat. Zo is er uiteraard de Kathedraal Maria de La Sede. Deze mag zich met recht en rede het grootste religieuze gebouw van Spanje noemen. Bovendien is ze ook de derde grootste in de wereld. Liefhebbers van musea komen in Sevilla eveneens aan hun trekken. Zij kunnen er onder meer kennismaken met het Museo de Bellas Artes welke is gevestigd in een prachtig gerenoveerd klooster. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het Museum voor Volkskunde. Niet alleen beschikt deze over een bezienswaardige collectie aan objecten, bovendien is ze ook nog eens in een zeer mooie en uitnodigende omgeving gelegen.

kathedraal van sevilla

Stad van tuinen en parken

Wil je alle musea en andere bezienswaardigheden graag even afwisselen met een beetje natuur? Ook dat is een mogelijkheid. Sevilla wordt niet voor niets vaak bestempeld als de stad van mooie tuinen en parken. Wat dit betreft mag vooral het ‘Parque Maria Luisa' niet op je verlanglijstje ontbreken. Een toeristische trekpleister in het park is onder meer de Plaza de Espana. Het plein is versierd met allerhande fonteinen, bruggetjes evenals paviljoenen waardoor ze over een zeer uitnodigend karakter beschikt. Let wel, op zondagmorgen heerst hier een enorme drukte. Dit komt omdat de Sevillanen er van houden om zich hier dan allemaal samen te verzamelen en verhalen uit te wisselen.

plaza espana

Culinair genieten

Wie een vakantie onderneemt naar Spanje kan uiteraard niet anders dan kennis te maken met enkele van de vele heerlijke tapas. Sevilla leent zich hier uitstekend voor. Verspreid over de stad zijn een groot aantal uitnodigende tapasbars terug te vinden die voor iedereen wat wils serveren. De tapas worden door de Sevillanen het vaakst gegeten samen met de jerez, de Spaanse sherry. Verschillende tapas zijn wereldwijd erg bekend, maar eigenlijk nagenoeg uitsluitend in Sevilla te verkrijgen. Een mooi voorbeeld hiervan si de ‘Jamon de Serano de Belotta'. Het gaat hier om de ham die wordt geproduceerd door Iberische varkens die uitsluitend eikels te eten krijgen. Eén van de bekendste tapasbars van de stad is ‘Bodega Santa Cruz'. Deze is gelegen in de Calle Rodrigo.

Ben je niet zo'n fan van tapas? In dat geval spreekt het voor zich dat je ook de Andalusische specialiteit de gazpacho kan ontdekken. Met deze koude tomatensoep sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Ze stilt namelijk niet alleen de honger, bovendien staat ze ook bekend als een echte dorstlesser. Als dessert of snack kan je ook de churros ontdekken. Deze langwerpige, gefrituurde gebakjes kunnen enigszins worden vergeleken met onze smoutebollen. Eén ding staat in ieder geval vast, ook wanneer je graag enkele nieuwigheden op culinair gebied wenst te ontdekken is Sevilla zeker en vast een erg interessante stad.

paella

Ontspannen in één van de vele spa's

Ben je iemand die er heerlijk van kan genieten om een bezoekje te brengen aan een sauna, even een plonsje te doen en / of te vertoeven in een uitnodigende jacuzzi? Ook in dat geval zal de Spaanse stad Sevilla je weten te verbazen. Maar weinig andere steden in Spanje beschikken dan ook over zo'n uitgebreid aanbod aan spa's als deze. Aanraders op dit vlak zijn de Aqua & Salud, de Aire Banos Arabes evenals de Club Metropolitan. Elke spa beschikt over diens eigen bijzondere inrichting en biedt een interessante en ontspannende afwisseling met al het cultureel erfgoed dat doorheen Sevilla te ontdekken valt.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...