Waarom naar de Canarische Eilanden?

spanje
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Mooie stranden, het hele jaar lekker weer en op slechts 3,5 tot 4 uur vliegen!

De Canarische Eilanden worden jaarlijks door miljoenen vakantiegangers bezocht. De Canarische eilanden zijn een eilandengroep van zeven grote en bewoonde eilanden en zes onbewoonde kleinere eilandjes. Welke eilanden kun je het beste bezoeken en wat maakt de Canarische eilanden de moeite waard om naartoe op vakantie te gaan?

Diversiteit van de eilanden

Alle eilanden zijn ontstaan door onderzeese vulkanische activiteit. In feite zijn de eilanden de toppen van deze vulkanen. Op de meeste eilanden komt dit ook naar voren in ruwe en scherpe rotspartijen en rotsachtige stranden. Een goede zorgverzekering is daarom geen overbodige luxe als je de Canarische Eilanden bezoekt. Bij het beklimmen van rotsen of het bezoeken van een rotsstrand loop je een wat hoger risico om je te bezeren en moet je aanspraak op je zorgverzekering maken. Maar niet alle eilanden bestaan enkel uit rotspartijen. Het eiland La Palma is het meest groene eiland, maar ook La Gomera is zeer groen. Deze eilanden worden veel bezocht door wandelliefhebbers. Voor een strandvakantie is Fuerteventura de beste keuze vanwege haar hagelwitte stranden en helderblauwe zee. Voor een goede combinatie tussen een strandvakantie, wandelvakantie en een goed nachtleven, zit je het beste op het eiland Tenerife.

strand tenerife

Hele jaar door zon

De eilandengroep is onderdeel van Spanje, maar ligt wel een stuk zuidelijker, ter hoogte van Marokko. De eilanden hebben dan ook een subtropisch klimaat, zonder echt veranderende seizoenen. De temperaturen kunnen per eiland verschillen en er zijn eilanden waar zelf al flinke temperatuursverschillen bestaan tussen de verschillende regio's. Maar de temperatuur van de eilandengroep schommelt het hele jaar door tussen de 22° en 25° Celsius. In de zomermaanden is de temperatuur hoger, zo rond de 30° Celsius en in de wintermaanden is er een behaaglijke temperatuur van rond de 21° Celsius. De Canarische eilanden zijn daarom ook in de winter goed te bezoeken. Het is er dan helemaal niet druk en het is een veel goedkopere vakantiebestemming dan veel andere winterzonbestemmingen.

Goed en goedkoop shoppen

Wanneer je van shoppen houdt, dan zit je op de Canarische Eilanden goed. Vooral op de toeristisch goed bezochte eilanden zijn genoeg leuke winkels te vinden voor kleding en souvenirs. Altijd het bezoeken waard zijn de vele openluchtmarkten op de diverse eilanden. Slenteren over de lokale markt is een populaire vakantiebezigheid voor veel toeristen. Er is dan ook van alles te koop, van tweedehandswaren, lokale lekkernijen tot antiek. Het leuke is dat shoppen op de Canarische Eilanden goedkoop is. Betaal je in Nederland en in veel andere West-Europese landen een btw-tarief van van rond de 21 procent, op de Canarische Eilanden geldt een tarief van slechts 7 procent. Niet alleen shoppen is hierdoor goedkoper, je kunt ook goedkoop uit eten of genieten van een drankje op een terras.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

ronda andalusie

Dit zijn de mooiste plekken voor een vakantie in Spanje

Ben jij voornemens om dit jaar tijdens de zomervakantie te verblijven in het prachtige zuiden van Europa, dus in Spanje? Dan wil je wel een plek waar je niet al...

Brug bij Toledo

Spanje vs. Italië: welk land is beter om te bezoeken?

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan ​​Spanje en Italië meestal bovenaan de lijst als je kijkt naar de meest bezochte landen in Europa. Als we aan Spanje...