Spanje vs. Italië: welk land is beter om te bezoeken?

schotland
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan ​​Spanje en Italië meestal bovenaan de lijst als je kijkt naar de meest bezochte landen in Europa. Als we aan Spanje denken, stellen we ons stranden voor die zich kilometers ver uitstrekken, enkele van de meest populaire zijn gebaseerd op de Costa del Sol. Italië daarentegen trekt duizenden mensen aan vanwege de tijdloze schoonheid van zijn steden. Dat mensen lang na moeten denken als ze bepalen naar welke van deze twee landen ze op vakantie gaan, is dan ook niet vreemd. Welk land kun je echter het beste bezoeken? Lees snel door!

Cultuur

Zowel Italianen als Spanjaarden delen dezelfde passie voor het gezin, eten delen rond een tafel met vrienden en af ​​en toe feesten! Als je op vakantie gaat naar een van deze landen kan het dan ook maar zo dat je mensen ontmoet naar wie je later een pakket verzenden met een cadeautje gaat doen. Als voetballiefhebber ben je bovendien in zowel Italië als Spanje aan het juiste adres, deze sport is in beide landen een groot onderdeel van de cultuur. In Italië is er echter een sterkere band met de familie dan in Spanje, vooral met ‘mamma' (de moeder).

Eten

Dit is een al jaren een groot debat: is het eten beter in Spanje of Italië? Beide landen hebben gerechten die gezien worden als de allerbeste recepten ter wereld, wat onder meer komt door de versheid van de ingrediënten. Ook de traditionele kennis die van generatie op generatie wordt doorgegeven, speelt op dit vlak een rol. Welk land je beter vindt als het gaat om het eten hangt uiteraard van je eigen smaak af. Weet echter wel dat je in Spanje en Italië wat anders zult eten dan je in Nederland gewend bent, al zou het kunnen dat je iemand ontmoet die wil dat je een pakket versturen naar Spanje doet met pepernoten of pindasaus.

Activiteiten

Bij het vergelijken van Spanje en Italië is het vrij moeilijk om te zeggen welk land het beste is wat betreft dingen om te doen, aangezien beide landen een groot aantal activiteiten hebben die je tijdens je verblijf hier kunt doen. Dit hangt eigenlijk echt van je vakantiebestemming af. Sommige mensen willen het liefst naar een eiland gaan, maar dat is in beide landen mogelijk. Ook zijn in beide landen genoeg prachtige steden en natuurgebieden om te bezoeken. Met andere woorden, qua activiteiten gaan Spanje en Italië nek aan nek!

Reizen

Met de auto reizen door Spanje of Italië is een fluitje van een cent, al kun je ook gemakkelijk gebruik maken van het openbaar vervoer. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn namelijk allemaal goed met elkaar verbonden. Hiervoor kun je hogesnelheidstreinen gebruiken, maar reizen in regionale treinen is ook in beide landen mogelijk. Daarnaast kun je uiteraard tevens gebruik maken van de bus, tram en/of metro. Met name in Italië is echter niet elke plek bereikbaar met het openbaar vervoer, over het algemeen is dit in Spanje beter geregeld.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...