Oog in oog met Messi, Frenkie en Luis in Camp Nou

spanje
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Bezoek één van de grootste clubs ter wereld: FC Barcelona

Vanuit je vakantieverblijf aan de Costa Dorada is een bezoekje aan Barcelona bijna verplichte kost. De Catalaanse hoofdstad is beroemd vanwege de Sagrada Família, de Ramblas, de tapas, maar in de laatste pakweg 50 jaar vooral door de plaatselijke voetbalclub. Een trip door het Camp Nou stadion biedt je een kijkje achter de schermen bij F.C. Barcelona, de club met een roemrijke geschiedenis én heden, en zich daarom niet voor niets profileert met de slogan ‘més que un club': meer dan een club!

Interessant voor iedereen

Tijdens een complete tour rond en door het immense Camp Nou stadion begin je in het clubmuseum: een modern ingerichte ruimte met vitrines, grote interactieve muren en een collectie waar elke voetballiefhebber van begint te watertanden. En dat werkt aanstekelijk op anderen: Barça is niet alleen meer dan een club, het is meer dan voetbal alleen. Ook niet-voetballiefhebbers gaan vaak mee, puur uit nieuwsgierigheid, en zijn vervolgens de rest van hun leven Barça-fan.

Beleef het stadion zoals de spelers zelf

Cruijff, Kubala, Guardiola, Ronaldinho, en tegenwoordig Messi, Suarez en onze eigen Frenkie de Jong – sowieso veel Nederlandse topvoetballers: zij liepen en lopen op dezelfde plekken als waar jij nu rondsnuffelt. Wie weet loop je ze tegen het lijf, het kan zomaar. Je ziet de kleedkamer en wandelt door de tunnel naar het veld, waar je de adrenaline kunt voelen. Hier komen normaal gesproken alleen de sterren. Die van Barcelona en de sterren van hun tegenstander, bijvoorbeeld de aartsrivaal Real Madrid. Eenmaal uit de tunnel kijk je op tegen de immense tribunes. Wanneer je je ogen sluit, hóór je de supporters schreeuwen, zingen en juichen. Na je trip over het veld loop je, net als de spelers, door naar de mixed zone, de perskamer en de televisiestudio. In de Tour Bar geniet je van een brunch-aperitief, waarna je je naar de tribune begeeft. Op de tweede verdieping bevindt zich een multimediaruimte. En natuurlijk, om te bewijzen dat je in Nou Camp bent geweest of om je vrienden of kinderen te verrassen, ga je een deel van je vakantiecenten lekker stukslaan in de winkel, waar alle mogelijke merchandise van de club verkrijgbaar is. Bijvoorbeeld een Barça-shirt met jouw naam erop. Zoals gezegd leuk voor de voetbalfan, maar ook voor zijn of haar gezelschap een bijzondere ervaring. Zo legendarisch als de filmset van een blockbuster.

Doorlopende reisverzekering

Let overigens goed op je spullen in Barcelona, want zoals in elke grote stad lopen er her en der nou eenmaal mensen rond die het op andermans eigendommen voorzien hebben. Neem een doorlopende reisverzekering zodat je met een gerust hart op pad kunt.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

Brug bij Toledo

Spanje vs. Italië: welk land is beter om te bezoeken?

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan ​​Spanje en Italië meestal bovenaan de lijst als je kijkt naar de meest bezochte landen in Europa. Als we aan Spanje...

Huisje aan zee

Drie praktische tips bij het boeken van een vakantiehuis aan zee

Ga je voor een heerlijke vakantie in eigen land? Ga dan eens op zoek naar een mooi vakantiehuis aan zee. Nederland heeft een uitgestrekte kuststrook waar je hee...