Met de auto naar Spanje: drie tips

algemeen
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Door met de auto naar Spanje te gaan, kom je langs veel mooie plekjes. De route naar de bestemming zelf wordt zo ook al een echt avontuur. Ook is het prettig als je op je vakantieadres gewoon je eigen auto ter beschikking hebt. Vooral de populaire Costa Brava is goed om te rijden. Vaak is een autovakantie naar Spanje ook nog eens voordelig. Zeker in de zomer.

Beste vertrektijd

Bij het plannen van jouw trip naar Calella, Blanes of Lloret de Mar is het verstandig om je vertrekdag slim uit te zoeken. Sommige dagen kun je het best vermijden als het mogelijk is, zoals de beruchte zwarte zaterdag(en). Zit je vast aan een bepaalde datum, bijvoorbeeld door de vakanties van de kinderen? Dan kun je je voorbereiden op de files zodat je er het beste van maakt. Neem genoeg water en eten mee, evenals leuke spelletjes voor de kinderen en een opgeladen tablet. Het is handig om een autolader aan te schaffen of eventueel een powerbank, zodat je onderweg alle smartphones en tablets op kunt laden. Als je gebruikmaakt van Google Maps om de route te vinden, is het noodzakelijk dat je je smartphone onderweg op kunt laden. Het hoogseizoen van de Spanjaarden zelf is gelijk aan dat van Nederland, van eind juni tot half september. Vooral in het eerste en laatste weekend van augustus kan het zeer druk zijn op de wegen.

Verplichte items in de auto in Spanje

In Spanje (en Frankrijk) zijn er enkele items die je verplicht mee moet hebben in de auto. Als je buiten de bebouwde kom langs de weg komt te staan, is het verplicht om een veiligheidshesje te dragen. Dit geldt zowel voor de bestuurder als de passagiers. Ook ben je verplicht om een reservewiel bij je te hebben en een gevarendriehoek. Eén is voldoende voor auto’s zonder Spaans kenteken, maar het is praktisch om er toch twee mee te nemen. Zo kun je een gevarendriehoek voor- en achter de auto plaatsen. Het valt aan te raden om ook een verbanddoos en reservelampjes mee te nemen en van te voren de autoverzekering te vergelijken. De autoverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je de verzekering af kunt sluiten met de beste voorwaarden voor de laagste prijs. Zorg er ook voor dat je weet wat er wordt gedekt bij ongevallen of pech.

Tolwegen in Frankrijk en Spanje

Voor een deel van je route naar Spanje moet je tol betalen. Zowel op sommige Spaanse als Franse wegen zal je over tolroutes rijden. Je kunt de tol contant afrekenen of met een creditcard. Ook is het mogelijk om een tolbadge te bestellen. Hiermee betaal je de tol elektronisch en kun je snel doorrijden bij de poortjes. Als je naar de Costa Brava rijdt via de Route du Soleil ben je zo'n €115,- kwijt aan tol. Via Parijs is dit ongeveer €30,- en je reis via Luxemburg kost ongeveer €100,- aan tol.

All inclusive deals


Handige reistips & deals

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...