Attracties in Barcelona

spanje
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Beste bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona is een heerlijke stad waar veel te beleven valt. Je kunt er gerust een midweek of een verlengd weekend doorbrengen. Maar wat nou als je tijdens je vakantie aan de Costa Dorada maar één dag in Barcelona verblijft? Je wilt natuurlijk geen enkel hoogtepunt missen. We geven je graag een planning voor een onvergetelijk dagje Barcelona voor het hele gezin.

Plaça de Catalunya

Plaça de Catalunya is het epicentrum van deze grote stad en een druk verkeerspunt dat je makkelijk met de metro of de bus kunt bereiken. Het plein is een oase van groen, indrukwekkende kunstwerken en meerdere fonteinen. Vanaf El Corte Inglés, het winkelcentrum dat zich naast het plein bevindt, heb je een prachtig uitzicht op het plein.

Passeig de Gràcia

De Passeig de Gràcia voert je langs chique winkels en de prachtige gebouwen van Gaudí, Casa Battló en Casa Milà, naar een ander bijzonder bouwwerk, La Sagrada Família. Om tijd te sparen, kun je in het midden van de Passeig de Gràcia de metro nemen. Wie liever te voet gaat, kan een half uur lang genieten van waanzinnige architectuur. Als je trap op en af loopt, is de kans op een ongeval altijd aanwezig. Als je van vakantie houdt is het eigenlijk altijd verstandig bij zorgverzekeringen vergelijken even te checken op welke zorg je in het buitenland recht hebt. Vergeet ook niet je verzekeringskaart en een reisverzekering.

Sagrada Família

La Sagrada Família is zowat het bekendste symbool van Barcelona en bij uitbreiding van Spanje. Het is een meesterwerk van de hand van Antoni Gaudí. De kerk is zowel van buiten als van binnen een indrukwekkend bouwwerk. De langwerpige torens zijn al van ver zichtbaar. Als je La Sagrada Família wilt bezoeken, is het aangeraden om op voorhand tickets te bestellen.

Las Ramblas

Na een bezoek aan La Sagrada Família neem je de metro naar Plaça de Catalunya, vanwaar je recht op Las Ramblas loopt. Deze boulevard loopt van Plaça de Catalunya tot aan de zee. Las Ramblas is op elk moment van de dag één en al levendigheid. Het krioelt hier van de straatkunstenaars en terrasjes. Aan het einde van Las Ramblas vind je het Columbus Monument, een ode aan de ontdekker van Amerika. Als je het monument beklimt, heb je vanaf het uitkijkplatform een prachtig uitzicht over Las Ramblas, de stad en de haven.

La Barceloneta

Al wandelend langs de haven van Barcelona en het water kom je al snel in La Barceloneta, de visserswijk, terecht. Je sluit hier de dag af met een strandwandeling bij ondergaande zon en een heerlijk diner in één van de talrijke tapasbarretjes of visrestaurants.hoog

All inclusive deals


Handige reistips & deals

ronda andalusie

Dit zijn de mooiste plekken voor een vakantie in Spanje

Ben jij voornemens om dit jaar tijdens de zomervakantie te verblijven in het prachtige zuiden van Europa, dus in Spanje? Dan wil je wel een plek waar je niet al...

Brug bij Toledo

Spanje vs. Italië: welk land is beter om te bezoeken?

Zoals je waarschijnlijk al weet, staan ​​Spanje en Italië meestal bovenaan de lijst als je kijkt naar de meest bezochte landen in Europa. Als we aan Spanje...