All Inclusive Calpe

All Inclusive Calpe

spanje
hotels icon Populair: Imperial Park, Las Salinas & Playa las Bassetes
aanbieders Wij vergelijken 9 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf 189,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

All inclusive Calpe: een veelzijdige badplaats

Calpe, ook wel Calp genoemd, is een gemeente die in de Spaanse provincie Alicante ligt. De gemeente hoort bij de regio Valencia en is niet zo groot, maar wel erg toeristisch. Dit komt niet alleen door het aangename klimaat van Calpe, maar ook zeker door de mooie stranden die bij de gemeente horen. Het centrum van de stad is oud, maar de vele toeristische faciliteiten in de badplaats zijn juist erg modern. Dit maakt Calpe een veelzijdige vakantiebestemming.

Het centrum van Calpe is niet zo groot, maar je vindt hier wel diverse winkels. De meeste restaurants die je in Calpe vindt, liggen aan de boulevard. Hetzelfde geldt voor de bars en cafés in de badplaats. De meeste hotels die in Calpe gevestigd zijn, liggen tevens aan de boulevard.


Calpe - Informatie

Stranden in Calpe stranden

Stranden

Er zijn diverse stranden te vinden in de kleine badplaats Calpe. Dit zijn de stranden Playa de la Fossa, Playa les Bassetes, Playa Arenal-Bol en Playa de Port Blanc. Het populairste strand is Playa Arenal-Bol. Dit strand is niet alleen groot, maar heeft bovendien geen kiezels. Het strand Playa les Bassetes heeft bijvoorbeeld wel kiezelstenen.

Hotels in Calpe hotels

Hotels

In Calpe zijn veel hotels gevestigd, maar deze hotels bieden niet allemaal all inclusive vakanties aan. De meeste mensen die een all inclusive Calpe willen boeken, gaan naar hotel Imperial Park. Dit driesterrenhotel heeft niet alleen diverse speeltuinen, maar ook een compleet waterpark. De meeste mensen die in dit hotel verblijven, slapen hier met hun kinderen. Dit is niet voor niets, want hotel Imperial Park is erg kindvriendelijk. Het hotel ligt niet aan het strand, maar biedt wel een gratis shuttle naar het strand aan. Deze shuttle kan je iedere dag naar het strand brengen en hier ook weer ophalen.

Uitstapjes en excursies in Calpe uitstapjes

Uitstapjes en excursies

De meest bezochte bezienswaardigheid in badplaats Calpe is zoutwatermeer Las Salinas. Dit zoutwatermeer is ontstaan door de zoutwinning in de badplaats. Vroeger werd er veel gewerkt in de omgeving van Las Salinas, maar nu is dit natuurgebied beschermd. Je kunt een excursie boeken naar het zoutwatermeer om het meer en de natuur rond het meer te verkennen.

Ook kun je diverse watersporten uitoefenen in Calpe. Zo kun je hier duiken en snorkelen, maar ook surfen. De meeste duikers, snorkelaars en surfers gaan naar Playa las Bassetes. Op dit kiezelstrand is het wat rustiger en daarom kun je hier prima diverse watersporten uitoefenen.

Spanje tips & aanbiedingen

waterpark

Top 5 hotels met waterpark in Spanje

Spanje is één van de meest zonnige vakantielanden van Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat dit land zich als geen ander leent voor het beleven van de nod...

tapas

Deze 6 populaire Spaanse tapas moet je zeker proeven

Wie aan Spanje denkt, denkt natuurlijk ook aan heerlijke Spaanse tapas. Kleine hapjes met de naam “tapas”. Deze borrelhapjes kunnen vaak bij een aperitief w...