All Inclusive Menorca

All Inclusive Menorca

spanje
hotels icon Tip: Hotel Marinda Garden & Royal Son Bou Family Club
aanbieders Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
vakantie prijs icoon al vanaf € 249,-
Wij vergelijken
all inclusive aanbieders
Wij vergelijken

Menorca: Het grootste & mooiste eiland van de Balaeren

Menorca, het op één na grootste eiland van de eilandengroep de Balearen is een bijzonder populaire gezinsbestemming. Ze strekt zich dan ook uit van de kleine, zanderige kreek nabij Cala Blanca tot aan de prachtige baai in de omgeving van Arenal d'en Castell. Het boeken van een all inclusive vakantie naar Menorca zorgt er voor dat iedereen hier probleemloos aan zijn of haar trekken komt. Niet alleen zijn er de vele uitnodigende stranden waarop het heerlijk vertoeven is, daarnaast nodigen ook de indrukwekkende haven van Mahón evenals het historische Ciutadella de Menorca uit om te ontdekken. Of je nu met andere woorden van plan bent om een ontspannende vakantie te boeken of je graag toch wat meer van de plaatselijke cultuur wil opsnuiven, in beide gevallen heeft Menorca heel wat moois voor jou in petto!


Menorca - Informatie

strand van menorca stranden

Stranden van Menorca

Heel wat reizigers die Menorca bezoeken verbazen zich elke keer opnieuw over de prachtige stranden en baaien die ze bij dit eiland aantreffen. Het moet dan ook gezegd dat er op het eiland Menorca enkele pareltjes van formaat zijn terug te vinden. In eerste instantie is er natuurlijk ‘Cala Galdana’. Dit is één van de meest toeristische baaien van het eiland welke door de aanwezigheid van een groot aantal verschillende (water)sporten de beste keuze is voor de actieve strandbezoeker. Een iets onbekendere parel is ‘Cala Mitjana’. Deze kleinere baai is omgeven door pijnbomen en is één van de meest uitgelezen stranden van het eiland om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. Wil je graag het strand ontdekken dat is terug te vinden op menig aantal postkaarten van het eiland Menorca? In dat geval moet je naar ‘Cala Macarella’ in het zuiden van het eiland. Dit stukje paradijs zal je ongetwijfeld niet snel loslaten!

De gezellige haven van menorca plaatsen

Over Menorca

Menorca is één van de grootste eilanden van de Balearen. Ze beschikt over een indrukwekkende kustlijn van zomaar even 286 kilometer lang waar niet minder dan 99 stranden aan zijn terug te vinden! Elk baaitje van dit eiland is steeds weer een fantastische ontdekking. In het zuiden van Menorca kan je ongerepte, beboste dalen terugvinden die uitmonden in rustige, kleine baaien voorzien van witte zandstranden en turquoise zeewater. De noordkust van het eiland kenmerkt zich dan weer door indrukwekkende fjorden waarbij schilderachtige rotsformaties de dienst uitmaken. Deze diversiteit zorgt er in combinatie met de vele bijzondere bezienswaardigheden (er zijn zomaar even meer dan 1.500 prehistorische overblijfselen op het eiland terug te vinden) en faciliteiten voor dat Menorca absoluut een fijne locatie is voor het beleven van een all inclusive vakantie.

idyllische baai menorca uitstapjes

Uitstapjes & excursies in Menorca

Menorca is een vakantiebestemming die haar bezoekers voorziet van een fantastische mix van cultuur en natuurpracht. In het noorden van het eiland zijn bijvoorbeeld de bijzondere, woeste rode stranden terug te vinden. Wanneer een stevige wandeling je niet afschrikt is het ook de moeite waard om de tocht te ondernemen naar de top van de ‘Monte Toro’. Van hieruit heb je een subliem uitzicht over nagenoeg het volledige eiland. Je vindt hier dan ook het hoogste punt van Menorca. Wil je graag al die natuurpracht combineren met wat meer cultuur? Ook dan zal je kunnen vaststellen dat Menorca heel wat moois voor jou in petto heeft. Neem nu bijvoorbeeld de hoofdstad van het eiland genaamd ‘Mahon’. De hoofdstad is meteen ook de grootste stad van het eiland. Je vindt hier vandaag de dag nog verschillende overblijfselen terug van haar rijke geschiedenis. Denk hierbij niet alleen aan de middeleeuwse poort aan de ‘Pont de Sant Roc’, maar ook aan bijvoorbeeld de restanten van het ‘Sant Felip’ kasteel. Ook een bezoek aan het autovrije centrum van Ciutadella met haar voormalig koninklijk paleis mag zeker niet op je planning voor Menorca ontbreken!

Veelgestelde vragen over Menorca

Het eiland Menorca is ideaal om met de familie op vakantie te gaan. Voor familievakanties is Cala’n Bosch de beste badplaats. Voor mensen die voor hun ontspanning op vakantie gaan, is Cala Blanca de perfecte badplaats. Wie meer van gezelligheid en cultuur houdt, kan terecht in Ciutadella.

Menorca is een eiland dat deel uitmaakt van de eilandengroep de Balearen. Deze eilandengroep ligt in de Middellandse Zee, ten Oosten van Spanje. Vanaf Menorca is het mogelijk om het buureiland Mallorca te zien liggen.

Vanuit Nederland kun je vanaf de luchthaven van Amsterdam naar Menorca vliegen. Mocht je dichter bij de grens wonen, dan kun je er ook voor kiezen om vanaf Brussel of Düsseldorf te vliegen.

Vanaf Amsterdam is het ongeveer twee uur en een kwartier tot half uur vliegen naar Menorca. Het gaat dan wel om een rechtstreekse vlucht. Wanneer je kiest voor een vlucht met een tussenstop ben je al gauw vier en een half uur onderweg.

Op het eiland Menorca zijn vele All inclusive hotels te vinden. Zowel voor families met kinderen als enkel volwassenen. Enkele best beoordeelde hotels zijn:

  • Viva Sunrise
  • Condesia de la Bahia
  • Royal Son Bou Family Club

Spanje tips & aanbiedingen

mallorca balearen

Reisverzekering nodig als je elk jaar naar dezelfde plek op vakantie gaat?

Elk jaar weer naar dezelfde schitterende plek in Spanje trekken voelt een beetje als thuiskomen, nietwaar? De warme zonnestralen die je huid kussen, de vertrouw...

7 Ideeën voor een romantisch weekend in Alicante

Zon, zee, wuivende palmbomen en lokale gerechten om je vingers bij af te likken. Alicante heeft alle ingrediënten voor een romantisch en ontspannen weekendje w...